Milyen étkezéseket tartalmaz az ár? 

Az érkezés napján vasárnap vacsorától szombat reggeliig napi négy étkezést biztosítunk a gyerekeknek.  Reggeli, ebéd és vacsora egy helyi étteremben van, míg tízóraival/uzsonnával a programtól függő helyszínen kínáljuk meg a gyerekeket, . Szükség esetén diétás ételeket tudunk biztosítani.

 

Hogyan kezelik a különböző érzékenységeket, allergiákat? 

Minden allergiát és érzékenységet kérünk előre bejelenteni.

Az étrendhez kötődő érzékenységeket az étteremmel előre egyeztetve tudjuk kezelni. FONTOS: glutén - és tejmantes ételeket tudunk biztosítani, de a konyha nem szigorúan glutén/tejmentes vendéglátóhely.

Az egyéb allergiákat komolyan véve, az allergiás gyermekre külön figyelmet szentelve járunk el. Valamennyi kollégánk elsősegély vizsgával érkezik hozzánk,  és a gyermekek átvételekor készülő kérdőíveken szereplő egészségügyi problémákról valamennyi dolgozónk felvilágosítást kap.

Milyenek a szálláshelyek? 

Ötéves tapasztalatunk azt mutatja, hogy a kis szálláshelyen, kisebb csoportokba szervezett táboroztatás jobban szolgálja oktatási céljainkat és még a gyerekek is jobban kedvelik. Ezért növekedésünkkel nem a nagyobb létszámú szálláshelyet, hanem a több, kisebb tábor megszervezését céloztuk meg.

Ezért  három különböző szálláshelyen várjuk a gyerekekt 2020 nyarán.

A Balatonkeresztúr/Balatonmáriai táborunk helyszíne egy kétcsillagos kis gyöngyszem-hotel, a nagyobbak számára is ideális szálláshely, az ADVANCED és az ÚT AZ EGYETEMRE tábortípusok szállása. Négyágyas szobák saját fürdőszobával, speciálisan felszerelt oktatóhelyiségek, ápolt, nagy udvar vár minket. A strand 600méter. Svédasztalos reggeli, és ebéd egy közeli hotelben, választásos vacsora egy másik, strandi étteremben. Maximum létszám 24 fő. A szálláshelyről képeket talál itt: http://www.balatonkeresztur.hu/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=1490%3A2016-02-10-10-27-22&catid=104%3A2016-02-02-12-45-16&Itemid=229&lang=hu

Balatonberényben a régi iskolaépületből átalakított ifjúsági szálláshelyen fogunk tanyát verni. Szépen gondozott kőépület, felújított fürdőszobák, két kis közösségi tér, gyönyörű udvar és sportpálya áll a rendelkezésünkre. A szobák 6-7 ágyasak, a táborvezető a gyerekekkel egy épületben, külön szobában alszik. A strand 200 méterre van a táborhelytől. A reggeli helyben, vacsora és ebéd egy közeli étteremben. Maximum gyermeklétszám 24 fő. https://www.facebook.com/pg/Balatonber%C3%A9nyi-Ifj%C3%BAs%C3%A1gi-t%C3%A1bor-erdei-iskola-742827692505670/photos/?ref=page_internal

Balatonszepezden a szálláshelyünk a település keleti határában, az erdő szélén található. Néhány éves, szép új faházak, közösségi épületek, ebédlő, játszótér és sportpálya áll a rendelkezésünkre. Faházanként két négyágyas szoba saját fürdőszobákkal a házakon belül.   A táborhelyen velünk egyidőben más csoportok nincsenek. Maximum létszám 28+4fő. 

Hány hétre érdemes jönni? 

A tábort eredetileg úgy terveztük, hogy a gyerekek akár az egész nyarat velünk töltsék, olyan "amerikásan". A tengeren túlon ugyanis szokás, hogy a szülők rövid szabadsága miatt a gyerekek szinte az egész nyarat ugyanabban a táborban töltik. Így nem kell hétről hétre autózni, mosni és újra bepakolni, hogy a gyermek minden héten valami más ágyban aludjon!

Mivel a hazai szokások eltérők, a legtöbb gyermeket 1-2 hétre hozzák hozzánk. Természetesen - éppen az angol hosszabb gyakorlása érdekében - mi minél hosszabb tartózkodást javasolunk. A programjaink nem ismétlődnek olyan mértékben, hogy unalmassá váljunk a tovább maradóknak, de az angol nyelvtudásuk ugrásszerűen nagyobbat fejlődik, ha több hétre érkeznek.

Mit csinálnak, ha rossz idő van? 

Az szálláshelyeint mindegyike jól használható, ha beszorulnánk az eső vagy a hőség elől.  Sok-sok játék és foglalkozás megszervezhető rossz időben is és kollégáink kifogyhatatlanok ötletekből! A kőépületek mindenütt biztosítjaák számunkra a megfelelő meleget, vagy a viszonylagos hűvös környezetet akkor is, ha az időjárás szélsőségesre fordulna.

Milyen/mekkora személyzet foglalkozik/vigyáz a gyerekekre?

A különböző típusú táborok nagyban különböző programmal dolgoznak. A tábortípustól függően változó a mentorok létszáma. A 4-10 fős csoportokhoz minden esetben tartozik több angol nyelvű fiatal, valamint egy olyan ifivezető, aki mindkét nyelven beszél. Minden táborban van legalább egy olyan felnőtt vezető, aki az angol anyanyelvi szintű ismerete mellett magyarul is beszél. A foglalkozások egy részét úgy szervezzük, hogy minden 3-5 gyermek egy angol nyelvű vezetővel játsszon, dolgozzon, így inspirálva az angol nyelv használatát. Minden táborunkra jelemző, hogy a nap folyamán a gyerekek folyamatosan és kizárólag angolul vezetett programokon vesznek részt.

A táborok felügyeletét helyben magyarországi pedagógus látja el, míg az angol nyelvűek szakmai munkáját nyelvtanár készíti elő és irányítja. 

Milyen a tábor napirendje? 

A napirendet az időjáráshoz, a gyerekek korához és az adott csoporthoz igazítjuk, így némileg eltérő lehet. Az irányelvet az adja, hogy a nap folyamán a lehető legtöbb tevékenység angolul folyjék, a gyermekek minél többet legyenek kénytelenek, vagy minél több helyzetben legyen lehetőségük angolul kommunikálni. Ennek érdekében a gyerekek közvetlen felügyeletét, mozgatását, programjaik vezetését magyarul nem beszélő fiatalok végzik gondosan kidolgozott program alapján. A szokásos "pedagógus" attitűd nincs jelen táborainkban. A napirend reggeltől estig, zsúfolásig megtölti a gyerekek idejét tennivalóval, játékkal, programokkal: jókedvű, aktív, kreatív és kihívásokkal teli napokat okozunk nekik szellemileg és fizikailag egyaránt. Mindezt természetesen nagy odafigyeléssel, és differenciáltan tesszük. Mivel a mentorok a világ minden tájáról származó fiatalok, a játékok, vetélkedők, programok sokszínűsége végtelen! A különböző tábortípusok pontos napirendje nagyjából úgy foglalható össze, hogy minél idősebb és terhelhetőbb korosztállyal dolgozunk, annál több a konkrét, nyelvi kihívásokkal is teli, nyáriasított nyelvlecke.

Hogyan strandolnak? Mennyire ügyelnek a gyerekekre a vízben?

A heti tervek szerint legalább háromszor hetente a helyi fizetős strandra visszük a gyerekeket, hiszen ott vízimentők és elsősegély áll a rendelkezésünkre.

A víz veszélyes üzem és ezt mi nagyon komolyan vesszük! A csoportok saját teljes felügyelői csapatával mennek a strandra és szigorú szabályként csakis együtt, csoportosan mehetnek a gyerekek a vízbe.  Kivételt képeznek ez alól azok a 16 évnél idősebb táborozók, akiknek a szülei erről másként nyilatkoznak.

Szokás szerint inden gyermek mellé egy "barátot" rendelve ők maguk is meg vannak bízva egymás felügyeletével. A vízben a csoport együtt marad, és senki sem mehet a mély vízbe. Ezt a felügyelők amolyan "láncba" állással/vigyázással ellenőrzik.  

A fürdésen kívül a nagyoknak szabadprogramot biztosítunk, amennyiben erre a szüleiktől írásbeli engedélyt kapunk. A többiekkel kis csoportokban együtt maradunk és vigyázunk egymásra. A kicsiket és a magányosabbakat  a felügyelők szigorúan maguk mellett tartják és együtt mennek lángosozni, fagyizni.

Mikor érkeznek és távoznak a gyerekek a táborból? 

Minden turnus vasárnaptól szombatig tart. A napköziseket is örömmel látjuk ezeken a napokon is. A több hétre érkező gyermekeknek hétvégén is biztosítjuk az étkezéseket és a felügyeletet, de természetesen el is lehet őket vinni a többi gyermekkel együtt.

Vasárnaponként délutánt 4-től várjuk a gyerekeket, következő szombaton pedig dél előtt kérjük őket hazavinni.

Van-e lehetőség csoportosan, kíséretet kérve érkezni a táborba? 

A táborozás előtt kiküldött kérdőíveken lehetőség lesz csoportos utazás igénylésére Budapestről és vissza. Az utazás és a kísérő díját a tábor ára nem tartalmazza.

Hogyan kezelik a mobiltelefon-kérdést? 

A táborozás kezdetén a gyerekek egy kosárba rakják szeretett telefonjaikat és egy megbízható kollégánkra bízzák szeretett társukat. Minden nap kivehetik a kosárból egy rövid időre, hogy elújságolhassák az otthonmaradottaknak, hogy vannak és megnézhessék, hogy vannak mások.  A nagyobbaknál kezdeményezünk olyan játékokat/feladatokat, ahol szükségük van használni angol nyelvű weboldalakat egy-egy feladat megoldásához. Ilyenkor szintén visszaosztjuk a telefonokat. Estére, éjszakára sajnos nincs módunk kivételt téve visszaadni a villogó csodákat. 

A gyerekek - sürgős esetben - elérhetők kollégáink telefonszámain és ha a szüleikkel mindenképpen beszélni szeretnének, természetesen nap közben is engedjük a kapcsolatfelvételt. 

Milyen további költségekkel kell számolni a tábor teljes árán felül?

A tábor ára tartalmaz minden költséget, ide értve a strandbelépőket és a többi program árát. A gyerekek a strandon és a helyi boltban szoktak költeni édességre, apróságokra.

Mi történik, ha a gyermek megbetegszik, vagy más okból nem tud részt venni a táborozáson?

A befizetett Szervezési díjat és a már befizetett egyéb díjakat nincs módunkban visszafizetni, de többféle lehetőséget is ajánlunk annak érdekében, hogy ne érje veszteség Önöket.

Amennyiben bármilyen esemény miatt előre tudják a változást, lehetséges turnust cserélni bármelyik szekciónkra, amelyen még tudunk helyet biztosítani.

Ha a táborkezdéshez közeli napon mondják le a táborozást és már nem találnak megfelelő időpontot a cserére, akkor a befizetett Szervezési díj felhasználható 12 hónapon belül (tehát következő nyáron is) egy másik turnusban.

Ha a gyermek az érkezést követő első két napban (vasárnap vagy hétfőn) megbetegszik és haza kell vinni, akkor szintén felajánljuk a csere lehetőségét egy másik turnusra 12 hónapon belül, csupán a már elfogyasztott étkezések és az első éjszaka árát kell újra megfizetniük.

Amennyiben bármilyen okból a táborból távoznak és a későbbiekben nem tudnak, vagy nem akarnak visszajönni, a távozás napjától számított étkezések árát van módunk visszafizetni. Ugyanígy járunk elakkor is, ha a gyermeket magaviseleti okból, vagy a házirend súlyos megsértése miatt kellhazaküldenünk a táborból.

Hol lehet jelentkezni és mi a fizetés módja? 

Jelentkezni weboldalunkon keresztül, az online jelentkezési lap kitöltésével lehet.

A fizetéssel kapcsolatos információkat az online jelentkezést követően e-mailben fogja megkapni. A táborozás díjátkét részletben,átutalással kell fizetni..

Milyen kedvezmények vannak?

Testvérek jelentkezése esetén a második gyermektől minden testvér 5% kedvezményben részesül. Visszatérő táborozóink ajándék pólót, a 15 évnél idősebb visszatérők meghívást kaphatnak ifivezetői táborozásra, amennyiben kollégáink javasolják őket. A kedvezmények igénybevételéhez a jelentkezés kitöltése során jelezni kell az igényt. 

 

Ha bármlyen kérdése maradt, írjon nekünk!

+36 20 2825212

Thanks! Message sent.

Angol tábor logo

GYAKORI KÉRDÉSEK - TUDNIVALÓK

KAPCSOLAT